רכישת נעליים חדשות היא לא דבר של מה בכך ובוודאי שלא עניין שיש להקל בו ראש או לבצע אותו מתוך לחץ זמן או אילוץ. לנעליים נכונות, איכותיות ומתאימות יש משמעות רבה בכל הקשור לבריאות כף הרגל, לגפיים התחתונות, לאגן ובעיקר לעמוד השדרה הצווארי, כמו גם משמעות לנוחות וליציבות הנכונה שבעזרתן כל אחד ואחת מאיתנו מסוגלים לעבור את היומיום מבלי להרגיש כאבים וסבל בסופו. אז, איך לבחור נעליים נכונות ומתאימות לנו או לילדינו? להלן מספר טיפים חיוניים ממקצועני אורטופדיה וינברג, טיפים שכדאי לצעוד לאורם, תרתי משמע.
ראשית, מומלץ ורצוי לבצע את רכישת הנעליים בשעות אחר הצהריים או הערב, כאשר כף הרגל כבר הגיעה לשיא גודלה ולשיא עובייה בעקבות ההליכה, הצעידה והחום שנוצר מהיותה סגורה בתוך גרב ונעל. במצב של רכישת בוקר יכול הרוכש להיות מופתע כאשר הנעל הנוחה והמפנקת תהפוך ללחוצה ולמכאיבה לאחר מספר שעות. חשובה גם מדידת הנעל עם סוג הגרב שאיתה יסתובב הרוכש במרבית הזמן, כאשר הדגש הוא על הגרב העבה ביותר הצפויה להיגרב. הנעליים צריכות להיות נוחות גם במצב שבו גורבים גרב עבה, עם המטרה היא להסתובב איתן גם בחורף, בקור או על משטחים הדורשים שימוש בגרבי סקי, גרביים צבאיות או גרבי חורף עבות.
חשוב לא להתעצל, למרות שרובנו עושים זאת, ולמדוד את התאמת הנעליים לשתי הרגליים. למרות שברור לנו כי גופנו סימטרי ואברינו שווים וזהים אלו לאלו, יכולים להיות הבדלים מינוריים באורך או ברוחב כפות הרגליים כך שלעיתים התחושה בנעילת נעל שמאל, למשל, יכולה להיות שונה מהתחושה הנגרמת כאשר נועלים את נעל ימין, ולהפך. חשוב להרגיש את התחושה בשתי הרגליים ולא להתבייש לצעוד כמה דקות הלוך ושוב בחנות או בסביבותיה, בהסכמת המוכרים בחנות כמובן, על מנת לחוש את תנועת הרגליים בתוך הנעליים ואת מה שהן משדרות לכם- נעים ונוח או מכאיב ולוחץ.
כפי שנהוג להגיד בצבא, "אם יש ספק- אין ספק". ברגע שמרגישים סוג של לחץ או חוסר נעימות במהלך ההליכה, בקשו חצי מידה או מידה גדולות יותר, עדיף גדול יותר מקטן מדי או, אפילו, מדויק.
פרט מקצועי חיוני שיכול לסייע לכם בבחירת נעל איכותית וראויה הוא בחינת גמישות וקשיחות חלקי הנעל השונים. בעוד שהחלק האחורי של הנעל, האמור לאכלס את העקב, הקרסול והגידים האחוריים צריך להיות קשיח ויציב, הרי שחלקה הקדמי של הנעל צריכה להתגמש ולהתקפל על פי תנועתיות כף הרגל. על מנת לבחון את יציבות הנעל, צריך פשוט להניח אותה על משטח קשיח, להפכה על צידה ולאפשר לה לחזור למצבה האנכי בצורה עצמאית. אם היא חוזרת מבלי להתנדנד הלוך ושוב, הרי שמדובר על נעל יציבה ואיכותית. את גמישות הנעל בודקים ללא הניירות, העיתונים והקרטונים הדחוסים בתוך נעליים חדשות וגם ללא מדרסים. נעל שמתקפלת עד סופה, כלומר הקדימה שלה נוגעת באזור העקב, היא נעל שמתאימה לצרכי ריצה או לצרכים ספורטיביים מסוימים, להם יש דגשים מיוחדים וייעודיים להם. לצרכי יומיום, הליכה וצעידה, הנעליים צריכות להיות גמישות אך לא משוחררות לחלוטין.
באם מסתובבים עם מדרסים אורטופדיים, חשוב לבדוק את התחושה איתם ולכן יש להוציא את הרפידות הפנימיות ולהכניס פנימה את המדרסים גם בעת הבדיקה ולפני הרכישה. אז התחושה היא האמיתית ביותר והמבחן הוא האמין ביותר.