כל ספורט וכל פעילות ספורטיבית מתחילה במתיחות. זוהי טעות קלאסית, בעיקר של ספורטאים חובבים או מתחילים, להתחיל פעילות מאומצת או אינטנסיבית, שהגוף לא מכיר ולא מורגל בה, ללא הקדשת זמן ותשומת לב לחימום האזורים הפעילים ולביצוע מתיחות נאותות לשרירים ולמפרקים השונים. למותר לציין כי מתיחות יש לבצע גם לאחר סיום הפעילות הגופנית על מנת להחזיר את השרירים למצבם המקורי ולמנוע את המשך הכיווץ שלהם.
בעת מאמץ השרירים שלנו מתכווצים ומתקצרים באופן אוטומטי ולא רצוני, מה שמביא אמנם לחיזוק הרצוי ולמראה המבוקש לאחר זמן, אך גם גורם לאובדן הגמישות הנחוצה וההכרחית שלהם. את המתיחות צריך לבצע מלמטה ועד למעלה, ולא לוותר על אף מפרק או שריר, אפילו כאשר מדובר "רק" על אימון ידיים או "רק" על אימון רגליים. דוגמא למתיחה נכונה של שריר התאומים, השריר הבעייתי הממוקם מאחורי השוק והנוטה להתכווץ במהירות ובקלות, היא לעמוד מול קיר או משטח אנכי קשיח וגבוה אחר כמו חומה או גדר, להושיט רגל קדימה תוך נעילת הרגל השנייה מאחור, כאשר האצבעות מופנות לכיוון הקיר ומשיכת האגן פנימה, לכיוון אצבעות הרגליים, מה שיוצר לחץ על הרגל הנעולה, מביא למתיחה ולכיווץ חוזרים ונשנים של השריר, מה שמביא לחימום שלו ולהכנה אופטימאלית שלו לקראת המאמץ המתקרב ובא. חשוב להמשיך בפעילות החימום עד להופעת סימפטום ראשוני של כאב ואז להפסיק את התרגיל. המשך תרגילי מתיחות וחימום במצב של הופעת כאב עלול להוביל לקריעת רצועות השריר ולנזק מורכב ומסובך.
מטרת המתיחות היא לגרום להארכת השריר משום שבזמן המאמץ והפעילות הספורטיבית השריר מתכווץ וכך אנו שומרים, באופן מעשי, על אורכו הרגיל ומונעים את הרצון הטבעי שלו, לאחר שהתאמץ, להתכווץ ולהתקצר. מטרת הספורט היא לשמור על חיוניות, על מראה, על הנאה ובעיקר על הבריאות וחבל לתת לפציעות לפגוע בתהליך הכל כך חשוב הזה, שמטרתו, כאמור, היא רק תועלת ושיפור איכות חיים. לשמור על אימון מבוקר ומפוקח, להתחשב במגבלות הגוף והגיל ולבצע מתיחות סבלניות, איכותיות ורציפות, רק כך אפשר ליהנות משנים ארוכות של פעילות ספורטיבית ובריאות.